Press "Enter" to skip to content

Συστάσεις – Λύσεις – Εκκαθαρίσεις Εταιρειών

Συστάσεις – Λύσεις – Εκκαθαρίσεις Εταιρειών

Στην Intel Power, αναλαμβάνουμε συστάσεις, λύσεις και εκκαθαρίσεις εταιρειών αποτελεσματικά και υπεύθυνα. Οι εταιρικοί τύποι των επιχειρήσεων που υπάρχουν είναι οι Ομόρρυθμες ( Ο.Ε.), οι ετερόρρυθμες (Ε.Ε.), οι Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.) και οι Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.). 

Η ενδεικτική διαδικασία σύστασής μίας ομόρρυθμης ή και ετερόρρυθμης εταιρείας είναι αρχικά, η προέγκριση επωνυμίας που πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο(αν δεν έχει ήδη δοθεί), η σύνταξη καταστατικού, η καταβολή Φ.Σ.Κ. στην Δ.Ο.Υ έδρας, η υποβολή καταστατικού που γίνεται στο Ταμείο Νομικών και στο Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων και η δημοσίευση των θεωρημένων καταστατικών στο Πρωτοδικείο. 

Ύστερα από τη σύσταση, θα επέλθει η εγγραφή τόσο στο οικείο Επιμελητήριο όσο και στη Δ.Ο.Υ. έδρας. Στη περίπτωση της Ε.Π.Ε. τα βήματα είναι η σύνταξη σχεδίου καταστατικού, η προέγκριση της επωνυμίας, η υπογραφή του καταστατικού από το δικηγορικό σύλλογο και ενώπιον συμβολαιογράφου, η προσκόμιση καταστατικού στο Επιμελητήριο και μετέπειτα στη Δ.Ο.Υ. 

Εν συνεχεία, θεώρηση στο Ταμείο Νομικών και στο ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων, κατάθεση στο Πρωτοδικείο, δημοσίευση από Εθνικό Τυπογραφείο στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέλος εγγραφή της εταιρείας σε Επιμελητήριο και Δ.Ο.Υ. Η Α.Ε. έχει παρόμοια διαδικασία με την Ε.Π.Ε, συγκεκριμένα τη σύνταξη σχεδίου καταστατικού, την προέγκριση της επωνυμίας, την υπογραφή του καταστατικού από το δικηγορικό σύλλογο και ενώπιον συμβολαιογράφου, την προσκόμιση καταστατικού στο Επιμελητήριο και ύστερα από συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο την καταβολή ΦΣΚ στην οικεία ΦΑΕΕ-ΦΑΒΕ. 

Επιπρόσθετα, την πληρωμή παράβολου στη Δ.Ο.Υ., την κατάθεση συγκεκριμένου ποσού στην Εθνική Τράπεζα και κατάθεση του καταστατικού στην αρμόδια αρχή (Νομαρχία), την εγγραφή της εταιρείας στο Επιμελητήριο και μετά από συγκεκριμένο αριθμό ημερών έναρξη εργασιών στη ΦΑΕΕ-ΦΑΒΕ. Αξιολογώντας τις οικονομικές καταστάσεις της επιχείρηση σας, υπάρχει και η πιθανότητα εκκαθάρισης. 

Εξετάζοντας, λοιπόν τα απαραίτητα στοιχεία, οδηγούμαστε σε ανάλογη απόφαση εκκαθάρισης, με ενδεικτική διαδικασία την πώληση ή αυτοπαράδοση παγίων, εμπορεύσιμων στοιχείων, ΦΤΜ και προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, δηλώσεων Φ.Π.Α, δηλώσεων εισοδήματος, καταστάσεων προμηθευτών και πελατών, προσωρινών και οριστικών δηλώσεων Φ.Μ.Υ. 

Τα θεωρημένα και αχρησιμοποίητα βιβλία και στοιχεία πρέπει να τεθούν προς ακύρωση ενώ θα διεξαχθεί και έλεγχος του χώρου από αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. Σύμφωνα με τα χρονικά περιθώρια, καθορισμένα από τη νομοθεσία, θα υποβληθούν περιοδική και εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α. και εν τέλει δήλωση διακοπής σε αρμόδια επικουρικά ταμεία (Τ.Ε.Β.Ε, Τ.Α.Ε, Τ.Σ.Α.Ε.) και στο Επιμελητήριο. 

Ειδικά, για τις εταιρείες απαιτείται σύνταξη καταστατικού διάλυσης της εταιρείας, προσωπική παρουσία ή εξουσιοδότηση αστυνομικής αρχής και τέλος δήλωση αποτελεσμάτων (κέρδη-ζημίες). 

Όλες αυτές οι προαναφερθείσες διαδικασίες, διατυπώθηκαν με τρόπο ενδεικτικό και με κάθε επιφύλαξη. Οι συνεργάτες μας, μπορούν να πραγματοποιήσουν αποτελεσματικά κάθε ενέργεια γύρω από την επιχείρησή σας, χάριν στην πολυετή πείρα τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες και απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε μας στα καταστήματα μας. 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΟΥ

βρες μασ στα social

#intelpower

Επικοινώνησε μαζί μας

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα-Παρασκευή: 9 π.μ.έως 5 μ.μ.
Σάββατο: Κλειστά 
Κυριακή: Κλειστά 

Στείλε μας μήνυμα

    Όνομ/μο (απαραίτητο)

    Το Email σας (απαραίτητο)

    Θέμα
    (απαραίτητο)

    Το Μήνυμά σας
    (απαραίτητο)